Hvis du vil bidrage til bæredygtighed, så er det en fordel at vide noget om hvordan cirkulær økonomi fungerer i mindre virksomheder. Det kan du lære … for eksempel på vores onlineseminar Den Bæredygtige Værktøjskasse: se nærmere på “bæredygtighed.nu”…. Der er brug for dig som bæredygtig ambassadør !!!

Historien bagved Den Bæredygtige Værktøjskasse

I to år deltog jeg i konferenceplanlægning, der havde til formål at lette bæredygtig udvikling for mindre virksomheder.

Jeg kunne se det på konferencerne hvor stort interessen var og hvor svært at komme i gang med dette komplekse forløb næste dag i den daglige travlhed.

Det var frustrerende for mig at se mange muligheder blive spildt.

Samtidig lærte jeg at de virksomheder der havde succes ofte havde inddraget konsulenter i deres process. Jeg forstod også at konsulenter brugte tid på at forstå virksomheden før de kunne komme med gode råd. Men en stor del af virksomheder havde ikke tid til konsulenter og så faldt processen hurtig til jorden.

Spildt energi, spildt chance – det var frustrerende at se på.

Så jeg sætte mig sammen med førende specialister på området og udviklede et koncept, der har til formål at gøre nogle af de mange danske mindre virksomheder (ca.90% af alle virksomheder i Danmark) til specialister i deres egen bæredygtige udvikling og dermed til fremtidssikring og optimering af alle processer i virksomheden.

Lige så meget det har været frustrerende at se de spildt chancer er det en enormt glæde for os at kunne være til effektiv nytte på vej til bæredygtighed.

Da jeg for første gang spurgte specialisterne en for en, om de ville være med til at undervise mindre virksomheder i en bæredygtig udvikling, svarede de hver især, uden at vide det fra hinanden, at det ville de virkelig gerne, til nøds endda gratis, fordi de syntes hver især at dette var et koncept der mangler i den aktuelle situation hvor alt for få mindre virksomheder bruger deres chancer til at udvikle sig igennem bæredygtighed – men samfundet har brug for de mindre virksomheder!

Tjek vores hjemmeside – “csr-i-praksis.dk” – der er blandt andet et video med kursist-evalueringer. Den giver et godt indblik i atmosfæren. Og så er der kursusprogrammet og en gratis smagsprøve, vores guide.

god fornøjelse

ingrid