2021 Arctic Report Card er på vej, og det ser ikke godt ud.

Regionen fortsætter med at opvarme dobbelt så hurtigt som resten af ​​planeten, og dette har en direkte indvirkning på samfund både nær og langt fra Jordens nordligste økosystem, ifølge årsrapporten fra det NOAA-ledede arktiske program.

“Det arktiske rapport i år viser os, hvor godt vi som mennesker er forbundet med de miljøændringer, der sker i kloden, og hvordan disse “kaskadende” forstyrrelser på ét sted ikke er isoleret og kan påvirke andre dele af systemet,” Twila Moon, rapportens hovedredaktør, der arbejder på National Snow and Ice Data Center, fortalte CNN. “Vi lever nu i en tid, der er fundamentalt forskellig fra fortiden og vil opleve en løbende forandring ind i fremtiden.”

Rapporten, som er udført af mere end 100 videnskabsmænd, fremhævede flere eksempler på, hvordan klimakrisen forstyrrer Arktis. Selvom dette års resultater ikke annoncerer “blockbuster” rekordbrydere, demonstrerer de “konsekvente, alarmerende og ubestridelige” ændringer, sagde NOAA-administrator Richard W. Spinrad til The New York Times.

Her er nogle af rapportens højdepunkter:

Den gennemsnitlige overfladelufttemperatur over Arktis fra oktober 2020 til september 2021 var den syvende varmeste nogensinde.
Havisen fortsætter med at falde; havis-mængden efter vinteren i april 2021 var den laveste siden registreringen begyndte.
Jordens snedække i det eurasiske Arktis var det tredjelaveste, der er registreret i juni.
Tundraen grønnes, og “grønhedsniveauet” var på det næsthøjeste, der er registreret i hele regionen.
Bævere bevæger sig nordpå ind i Alaskas tundra, som beskadiger permafrosten ved at øge mængden af ​​ikke-frosset overfladevand; bæverdamme i regionen er fordoblet i de fleste områder siden 2000.
Grønlands indlandsis oplevede tre store smelteperioder denne sommer, og for første gang faldt regn på Grønlands 10.500 fod høje topstation.

Det, der sker i Arktis, bliver selvfølgelig ikke i Arktis. Isafsmeltning fra Grønland forårsager havniveau-stigning, kysterosion og saltvandsindtrængning til kystområder og lavtliggende øer rundt om på kloden, forklarede CNN. Optøning af permafrost frigiver også flere drivhusgas-emissioner til atmosfæren, som opvarmer hele planeten.

Opvarmningen af ​​Arktis betyder også, at det ser mere påvirkning fra menneskelig aktivitet, fandt rapporten. Mindre havis betyder mere skibstrafik, og med det følger forurening af enhver art. “Havstøj”-niveauet stiger, hvilket forstyrrer havpattedyr. Yderligere var der i 2020 en “havaffalds-begivenhed” i Alaskas Beringstrædet, da flere og forskellige typer skibsaffald skyllede i land.

Endelig gør en kombination af klimakrisen og coronavirus-pandemien det sværere for indfødte i Alaska at få adgang til mad, rapporterede The Hill. Klimaændringer vil sandsynligvis reducere laksehøsten, krav om social afstand holder folk væk fra høstområder, og forsyningskæde-problemer gør det sværere at få mad fra dagligvarebutikker.
“Lokale arktiske beboere er ofte forpligtet til at bære den tungeste byrde ved at håndtere de påvirkninger, som de har lidt eller intet ansvar for,” skrev rapportforfatterne i deres resumé. “At reagere på miljøændringer, styring af stigende menneskelige aktiviteter og forbedring af fremtidige resultater vil kræve opmærksomhed og indsats på flere regeringsniveauer, på tværs af samfund og organisationer og blandt arktiske og ikke-arktiske lande.”

Oversæt af csr-i-praksis.dk (Din vej til mere bæredygtighed i virksomheden).

se originalartiklen her:  EcoWatch by Olivia Rosane